DV Ježić Baška Voda

Podspiline 2,  Baška Voda, tel/fax: 021/ 620 444

 
 

OBAVIJEST o početku rada Dječjeg vrtića 11. svibnja 2020. (3. faza popuštanja mjera – epidemija COVID -19)

Na temelju članka 42. Statuta Dječjeg vrtića Ježić Baška Voda Klasa: 021-05/14-01-14-30 Urbroj: 2147/02-01-14/1 od 6. studenog 2014.,  a vezano uz Odluku Vlade Republike Hrvatske uvjetovano epidemijom COVID-19, ravnateljica Vrtića upućuje slijedeću;

 OBAVIJEST RODITELJIMA/ SKRBNICIMA

Obavještavaju se roditelji / skrbnici djece upisane u Dječji vrtić Ježić Baška Voda o početku rada Dječjeg vrtića 11. svibnja 2020. ( 3. faza popuštanja mjera – epidemija COVID -19 ) da obavijeste Vrtić o potrebi uključivanja svoje djece u program ranog i predškolskog odgoja na mail Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.  ili da obavijeste ravnateljicu tel.  620 444 od 8,00 do 13,00 sati zaključno do  7. svibnja 2020 do 9,00 sati. 

Molimo da se upoznate s uputama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo za sprječavanje i suzbijanje epidemije COVID -19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja, koje će biti obavljene i na mrežnoj stranici vrtića, te da se istih pridržavate. 

Roditelji/skrbnici ne smiju dovoditi niti odvoditi djecu iz ustanove, niti ulaziti u vanjske prostore (dvorište, igralište) i unutarnje prostore ustanove, ako imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha, ili su pod rizikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 te roditeljima kojima je izrečena mjera samoizolacije. 

Bolesna djeca koja imaju povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili koji su pod izlikom da su mogli biti u kontaktu s osobama pozitivnim na COVID-19 (primjerice u kućanstvu ili u ustanovi) ili pod sumnjom da bi mogli biti zaražena s COVID-19 ostaju kod kuće te ih roditelji skrbnici ne smiju dovoditi u ustanove. 

Činjenice iz prethodne dvije rečenice, kao i činjenicu da se radi o djetetu s oba zaposlena roditelja, te da ne postoji druga mogućnost zbrinjavanja djece, kao i to da je roditelj upoznat s ovim uputama u cjelini, roditelj potvrđuje pisanom izjavom ravnatelju ustanove prije uključivanja djeteta u ustanovu. 

S poštovanjem , 

ravnateljica
Jasminka Križanović